Вести
ОПМ 12, детски тенис и ДПМ 16  20-05-2016
    Ве известуваме дека денес:
1.     со почеток во 11 часот ќе биде извршено извлекување за Отворено Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години- Меморијал Јованчо Димоски-Начко,
кое ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб Битола- Битола, во периодот од 07.05.-09.05.2016 година

2.    а со почеток во 12 часот ќе биде извршено извлекувањето за Државното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 16 години  кое ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје во периодот од 24-26.05.2016 година

3. Овој викенд на терените на Тениски клуб Леонтиќ спорт-Скопје, ке се одржи детски турнир , црвен и портокалов тенис. Пријавени до сега на адреса на МТФ се
- црвен тенис                                    17 учесници
- портокалов тенис-момчиња     27 учесници
- портокалов тенис- девојчиња    15 учесници


опис         ОПМ 12- Битола
Меморијал Јованчо Димоски-Начко
Државно првенство 16
листа на пријавени - јуниори
- јуниорки
- јуниори
- јуниорки
жребови - јуниори
- јуниорки
- јуниори
- јуниорки
распоред за играње Сабота: 21.05.2016
Вторник: 24.05.2016
Среда: 25.05.2016

 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup