Вести
3 ден Европско 16  26-07-2017
  
          Ана Ристевска                       Елена Јанкуловска                   Ѓорѓи Јанкуловски                     Лука Љубен Андонов

Најдобрите македонски јуниори во категоријата до 16 години го продолжуваат настапот на Европскиот индивидуален шампионат до 16 години, кој се одржува во Москва, Русија. Во главниот турнир остана само Ана Ристевска која денес игра во 3 коло, а Лука и Елена од денес настапуваат на утешниот турнир.

Резултати од Европскиот шампионат
26.07.2017- 3 коло
Ana RISTEVSKA - Helene PELLICANO [13] 2-6, 3-6

Разигрување на утешен турнир
2 коло
Luka Ljuben ANDONOV - Serafin ZUND 4-2,4-1
Elena JANKULOVSKA - Maja MAKORIC 1-4, 2-4


Резултати кои до сега ги постигнаа македонските тенисери
2 коло
Gjorgji JANKULOVSKI - Pedro VIVES MARCOS [8] 4-6, 4-6
Elena JANKULOVSKA - Elza TOMASE  1-6, 0-6
Luka Ljuben ANDONOV -Jean Marc MALKOWSKI 6-7, 5-7
Ana RISTEVSKA -Emilie ELDE  6-0, 6-0

2 коло двојки
Gjorgji JANKULOVSKI / Luka Ljuben ANDONOV - Moritz HOFFMANN / Justin SCHLAGETER 3-6, 1-6
Elena JANKULOVSKA/ Ana RISTEVSKA - Rebeca C SILVA / Maria Ines FONTE 0-6, 2-6


1 коло
Luka Ljuben ANDONOV- слободен
Gjorgji JANKULOVSKI - Nicolas WECKERLE 6-7(7), 7-5, 6-3
Ana RISTEVSKA - слободна
Elena JANKULOVSKA -слободна

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup