Вести
2 ден Источно Европски Шампионат до 14 години  08-03-2017
      
Берк Бугариќ,                Борис Мркев,   Стефанија Кировска,   Јана Стојанова


Македонските јуниори на возраст до 14 години, денес го продолжуваат настапот на ИТФ / ТЕ Источно Европскиот шампионат- 1 недела, во Анталија, Турција .

После денешните резултати во поединечна конкуренција, Јана Стојанува утре игра 1/4 финале, Мркев и Бугариќ ке разигруваат за пласман од 9 до 16 место, а Кировска утре разигрува за пласман од 17 до 32 место.

2 коло главен турнир 08.03.2017
Jana STOJANOVA - Eva ZAZDRAVNIHA [8] 7-5, 6-1
Boris MRKEV - Photos PHOTIADES [6]  0-6, 2-6
Berk BUGARIKJ  - Constantinos KOSHIS [2]  2-6, 5-7


1/4 финале  главен турнир двојки
Boris MRKEV / Berk BUGARIKJ - Photos PHOTIADES  / Constantinos KOSHIS [1]  4-6, 2-6


УТРЕ 09.03.2017

1/4 финале главен турнир
Jana STOJANOVA - Divna RATKOVIC 

разигрување 09 до 16 место
Boris MRKEV - Erden ER 
Berk BUGARIKJ  - Vilius GAUBAS 

разигрување 17 до 32 место
Stefanija KIROVSKA - Aja BROQI

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup