Вести
14 години Европски Шампионат  24-07-2017
    
     Александра Симева                Стефанија Кировска                 Калин Ивановски                       Берк Бугариќ


Македонски јуниори во категоријата до 14 години од денес го започнуваат настапот на Европскиот индивидуален шампионат до 14 години, кој се одржува во Мост, Чешка.

Резултати од Европскиот шампионат до 14 години:
Денес 1 коло
Berk BUGARIKJ -слободен
Kalin IVANOVSKI - Saveli RACHALOUSKI  6-4, 7-6(3)
Stefanija KIROVSKA - Laura HIETARANTA 2-6, 0-6
Aleksandra SIMEVA - Amelija MATJUNINA 6-4, 6-1
1 коло ДВОЈКИ
Berk BUGARIKJ/ Kalin IVANOVSKI  - Filip ZILKAY  / Radovan MICHALIK
Aleksandra SIMEVA / Stefanija KIROVSKA - Tilwith DI GIROLAMI / Valentina KHREBTOVA
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup