Вести
2 ден Источно Европски Шампионат до 12 години  14-03-2017
  


Македонската репрезентација до 12 години учествува на ИТФ / ТЕ тренинг камп до 12 години, која во периодот од 13 март до 18 март, 2017 година, настапува на Тенис Европа турнир GD Tennis Cup, до 12 години, во Анталија, Турција.

Овој турнир покрај пријавените учесници од државните репрезентации е отворен и за други натпреварувачи до 12 години, затоа покрај членовите на репрезентацијата Борјан Николовски и Ива Данева, учествуваат и македонските јуниори Срна Кочишки и Марко Стоилковски.

ДЕНЕС
1 коло двојки
Borjan NIKOLOVSKI / Ilie CAZAC- Atakan KARAHAN / Eren KILIC  0-6, 2-6
Marko STOILKOVSKI / Enes KOCU - Zaqar ALANYAN / Melos NALLBANI 5-7, 6-4, 5-10

Iva DANEVA /Srna KOCHISHKI -  Maria FEDENKO / Anahit MKRTCHYAN 4-6, 6-4, 6-10

утре 15.03.2017
2 коло главен турнир
Borjan NIKOLOVSKI -Daniel ALBRECHTSEN 
Iva DANEVA - Eda GUNDUZ
Srna KOCHISHKI - Sevval Naz BULUT  
Marko STOILKOVSKI -Micah DAHLMANN 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup