Вести
До сега 3 Македонски тенисери во 1/2 финале на ТЕ до 16 во Тирана  20-04-2016
Оваа недела Македонските јуниори до 14 години, настапуваат на Тенис Европа турнирот Тирана Опен 2016 до 16 години, кој се одржува во Тирана Алабанија.
Јуниорите до сега ги постигнаа следните резултати:
1/2 финале главен турнир-
Andrej ANDREEVSKI [1]- Mario ALEKSIC [3]  6-3, 7-5
 
Mihail KUSESKI [4, Q] - Luka Ljuben ANDONOV [7] 7-5, 7-5
Darija KRZOVSKA [1, WC] Francesca PASSAGLIA 6-7, 6-3, 7-5

1/4 финале главен турнир
Andrej ANDREEVSKI [1]- Andrea GOLA [8]  7-5, 6-1
Mihail KUSESKI [4, Q] - Giacomo MAGNANI  6-1, 6-0
Luka Ljuben ANDONOV [7] - Mattia BELLUCCI  6-2, 6-1

Darija KRZOVSKA [1, WC]  - Lara KAISER [6]  1-6, 6-4, 6-4

Elena JANKULOVSKA [4] - Alina SHCHERBININA [5]  7-6(2), 3-6, 1-6
Jana TANEVSKA [8] - Valentina URELLI RINALDI [2]  3-6, 5-7


2 коло главен турнир
Andrej ANDREEVSKI [1] - Giovanni SOLARINO [Q] 6-3, 7-5
Mihail KUSESKI [4, Q] Francesco PASSARO [Q] 6-4, 7-5
Luka Ljuben ANDONOV [7] - Andrea CUGINI [Q]  3-6, 7-6(3), 6-0

Darija KRZOVSKA [1, WC] Vlada DATSENKO 6-0, 6-2
Elena JANKULOVSKA [4] - Sara DONNINI 7-5, 7-5
Jana TANEVSKA [8] - Sonia CASSANI 1-6, 6-3, 6-4


1 коло главен турнир
Andrej ANDREEVSKI [1] - слободен
Gjorgji JANKULOVSKI [5] - Marco MATTEOLI [Q] 4-6, 3-6
Mihail KUSESKI [4, Q] - Nermin HOXHIQ [WC]  7-6(5), 6-2
Luka Ljuben ANDONOV [7] - Matteo MAGGIPINTO [LL]  7-5, 7-6(8)

Darija KRZOVSKA [1, WC] - слободна
Elena JANKULOVSKA [4]  - слободна
Jana TANEVSKA [8] - слободна
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup