Вести
Калин Ивановски напиша ново поглавје во историјата на македонскиот тенис  28-07-2018
     
Калин Ивановски отвори ново поглавје во историјата на македонскиот тенис со неговиот пласман на 3-то место на Европскиот Шампионат до 14 години.

Тој денес во 1/2 финалето загуби од 4 носител на Европскиот Шампионат Mili POLJICAK [4] кој е 5-то место на Европската ранг листа за јуниори до 14 години, од Хрватска со резултат 1-6, 1-6.

Ова е огромен успех на Калин, ако се заме во предвид дека тој ги победи:
1. Mikhail GOROKHOV [1] (1 во Европа) со резултат 6-1, 6-3,
2. Branko DJURIC [13] (19 во Европа) со резултат 6-4, 6-4
3. Luca VAN ASSCHE [5] (3 во Европа) со резултат 5-7, 6-0, 7-5

Честитки до Калин за неговиот огромен успех и задоволството кое ни го овозможи нам како тениски работници, да се гордееме што ја претставува Македонија.

Браво Калин!!!!

Комплетни резултати кои ги постигнаа македонските репрезентативци на Европскиот Шампионат до 14 години, во Мост, Чешка:

1/2 финале, 
Kalin IVANOVSKI 1-6, 1-6 Mili POLJICAK [4] 

1/4 финале,
Kalin IVANOVSKI  5-7, 6-0, 7-5 Luca VAN ASSCHE [5]

4 коло
Kalin IVANOVSKI
   6-4, 6-4  Branko DJURIC [13]

3 коло
Kalin IVANOVSKI
 6-1, 6-3, Mikhail GOROKHOV [1] 
Aleksandra SIMEVA
 4-6, 1-6 Aliona FALEI [8] 


2 коло
Kalin IVANOVSKI 6-4, 6-0  Erik ARUTIUNIAN 
Aleksandra SIMEVA 6-0, 6-1 Rachel MCCRUM 

1 коло
Kalin IVANOVSKI - слободен
Mal AGUSHI 3-6, 3-6 Mikalai BANKOU 
Aleksandra SIMEVA - слободна
Jana STOJANOVA -6-4, 3-6, 2-6 Florentine DEKKERS 

ДВОЈКИ
3 коло
Aleksandra SIMEVA / Jana STOJANOVA  4-6, 6-2 6-10  Marijana MAJETIC/ Sara SVETAC

2 коло
Kalin IVANOVSKI / Mal AGUSHI  3-6, 1-6 Sean CUENIN [7] Luca VAN ASSCHE 
Aleksandra SIMEVA / Jana STOJANOVA 0-6, 6-4, 10-5  Matylda BURYLO / Anna Sofia HASETH 
1 коло
Kalin IVANOVSKI / Mal AGUSHI  6-7(4) 6-2 10-6  Mihail BROVINSCHI / Maxim CAZAC 
Aleksandra SIMEVA / Jana STOJANOVA-  слободни

разигрување

3 коло
Jana STOJANOVA 4-5(9), 2-4 Clarissa BLOMQVIST
2 коло
Jana STOJANOVA 4-2, 5-4(11) Giulia MARTINELLI 
Mal AGUSHI 0-4, 4-5(1) Merse DELI 
1 коло
Jana STOJANOVA- Слободна
Mal AGUSHI - слободен
  


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup