Вести
ОПМ Ветерани, детски тенис и ОПМ 12-одложен  12-05-2017
Денес со почеток во 11 часот беше предвидено да се изврши извлекување за Отвореното Првенство Меморијал Јованчо Димовски -Начко, за јуниори и јуниорки до 12 години, кое требаше да се одржи на терените на Тенискиот клуб Битола-Битола во периодот 13-15.05.2017.


Поради мал број на пријавени учесници (9 јуниори: 4 од Југ, 1 Битола, 1 ИТЦМ, 1 Прилеп и 1МТП и 5 јуниорки; 4 југ и 1 Битола) турнирот е одложен.

 

Периодот во кој ќе биде презакажан  турнирот дополнително ќе биде објавен.


Со почеток во 12 часот ќе биде извршено извлекувањето за Отвореното Првенство за Ветерани на Македонија во категориите 50- и 50+ години, кое ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб Љуботен, Тетово, во периодот од 13-15.05.2017 година

Во периодот од 13-15.05.2017 година на терените на Тенискиот клуб Борец-Велес ќе се одржи турнир од проектот ДЕТСКИ ТЕНИС ЦРВЕН И ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС . До сега на адреса на македонската тениска федерација пристигнати следните пријави:
1. црвен тенис
2. портокалов тенис момчиња
3. портокалов тенис девојчиња

За овој турнир е дозволено да се појават дополнителни учесници на лице место на турнирот, но со претходна пријава од матичниот клуб


опис Отвореното Првенство за
Ветерани на Македонија
Меморијал Јованчо Димовски -Начко
одложен
листа на пријавени 1. Ветерани 50-
2. Ветерани 50+
1. јуниори
2. јуниорки
жребови 1. Ветерани 50-
2.Ветерани 50+
1. јуниори
2. јуниорки
распоред за играње Сабота: 13.05.2017
 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup