Вести
2 ден Македонија 1-2 Косово  16-04-2019
      
  Лина Ѓорческа           Магдалена Стоилковска            Ана Ристевска         Александра Симева     Димитар Лабудовиќ

Фед Куп репрезентацијата денес продолжува со настап со вториот натпревар во група, против репрезентацијата на Косово.
Натпреваруварите започнуваат во 15 часот, локално време.

1 натпревар
STOILKOVSKA, Magdalena   2-6, 6-3, 5-7 BASHOTA Donika

2 натпревар
Lina Gjorcheska 1-6, 6-3, 2-6 Arlinda Rushiti

3 натпревар двојки
 RISTEVSKA, Ana/ SIMEVA, Aleksandra- 6-4, 61 GIINAI Vesa / UKEHAXHAI BleartaУтре, 17.04.2019 сме слободни
МАКЕДОНИЈА                    
1. Lina Gjorcheska  385 на ВТА на ИТФ
2.
STOILKOVSKA, Magdalena, 1285 на ИТФ
3.
RISTEVSKA, Ana- 1938 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18
4. 
SIMEVA, Aleksandra- 1031 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18
КОСОВО
1. Arlinda Rushiti- 777 на ВТА
2. BASHOTA Donika, 1059 на ИТФ
3. GIINAI Vesa- нема  на ранг листите
4. UKEHAXHAI Blearta- нема  на ранг листите

Во нашата група, одмара Конго, а денес играат Кипар и Алжир
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup