Вести
2 ден 2 недела на Источно Европско до 14  13-03-2018
          
   Александра Симева               Јана Стојанова             Калин Ивановски                      Борис Мркев               Димитар Лабудовиќ

Македонската јуниорска репрезентација до 14 години, денес го започнува настапот на втората недела од ИТФ / ТЕ Источно Европскиот Шампионат во Анталија Турција.

2 коло 13.03.2018
Kalin IVANOVSKI [1] - Atakan KARAHAN 60, 62
Aleksandra SIMEVA [1] - Emilia LUBENOVA 36, 75, 60
Jana STOJANOVA [2] - Yoana RADULOVA 63, 75
Boris MRKEV [4] - Viktor MARKOV 16, 26

1/4 финале двојки 13.03.2018
Kalin IVANOVSKI / Boris MRKEV [1] - Cem ATLAMIS/Atakan KARAHAN 46, 36
Aleksandra SIMEVA/ Jana STOJANOVA [1] -Emilia LUBENOVA/Yoana RADULOVA 

1 коло
Kalin IVANOVSKI [1] - слободен
Aleksandra SIMEVA [1] - слободна
Jana STOJANOVA [2] - слободна
Boris MRKEV [4] - слободен
1 коло двојки
Kalin IVANOVSKI / Boris MRKEV [1] - слободни
Aleksandra SIMEVA/ Jana STOJANOVA [1] - слободни


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup