Вести
јуниорите до 12 години на турнир Турција  15-03-2019
 

Македонската репрезентација до 12 години, успешно ја заврши обуката на тренинг кампот организиран од Тенис Европа. Оваа недела ќе настапува на Тенис Европа турнирот ГД ТЕНИС КУП, кој се одржува во Анталија, Тирција.
До сега постигнати резултати на турнирот:

1/2 финале двојки 15,03,2019
Amar HUSEINOVIKJ / Justin ILIC  -Timofei DEREPASKO  /David Cristian CARTEPUTREDA


1/4 финале двојки 14,03,2019
Amar HUSEINOVIKJ / Justin ILIC  - Ivan POPOV / Artem TIUTIUNOV 2-6, 7-5, 10-7

2 коло двојки 14,03,2019
Amar HUSEINOVIKJ / Justin ILIC  - Utku Kerem BIBERLI / Yigit UNAL 6-3, 6-3
Ana STOJANOVSKA  / Anna BOCHORADZE - Cecilie Agerbek FRIDTHJOF / Lucca INGILDSEN 

2 коло главен турнир
Amar HUSEINOVIKJ - Тraian PETRICA 1-6, 1-6
Ana STOJANOVSKA - Polina HUMENIUK 0-6, 0-6
1 коло главен турнир
Amar HUSEINOVIKJ -Kerim Erdal PARLAKBILEK [WC] 6-1, 6-2
Ana STOJANOVSKA  - Esila TOKLU  6-0, 3-6, 6-4

1 коло двојки
Amar HUSEINOVIKJ / Justin ILIC  - Gunes Erdem OZYURT / Ozgur Erdem TURGUT  6-0, 1-6, 10-4
Ana STOJANOVSKA  / Anna BOCHORADZE - Sandra SECUIU / Stefaniia BONDARENKO 6-3, 6-2
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup