Вести
Македонија во групата Ц  12-06-2017
    
       Катарина Маринковиќ               Нора Христовска                Викторија Веселинова                  Дејан Маринковиќ

Македонската репрезентација од утре (13.06.2017) го започнува настапот на ФЕД Куп натпреварите од 3-та Евро Африканска зона.

Македонската репрезентација ќе настапува во следниот состав:
1. Катарина Мариковиќ
2. Нора Христовска
3. Викторија Веселинова
4. Капитен Дејан Маринковиќ

МАКЕДОНИЈА (ранг 77) е извлечена во Групата Ц каде носител е со ранг 73 Финска, а со нашата репрезентација во група се извлечени уште репрезентациите на ТУНИС ранг 89 и  КАМЕРУН нема ранг. Првиот натпревар би требало да го играме против репрезентацијата на Тунис но чекаме официјална потврда од Молдавија.

ранг

ГРУПА  Ц

 1

 2

 3

 4

73

Финска

 

 

 

 

 77

МАКЕДОНИЈА

 

 

 

 

 89

ТУНИС

 

 

 

 

нема

КАМЕРУН

 

 

 

 

 


ранг

ГРУПА  А

 1

 2

 3

 4

70

Грција

 

 

 

 

 84

ЕРМЕНИЈА

 

 

 

 

 93

МАЛТА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ранг

ГРУПА  Б

 1

 2

 3

 4

72

Ирска

 

 

 

 

 83

КИПАР 

 

 

 

 

97 

 КЕНИЈА

 

 

 

 

 102

ИСЛАНД

 

 

 

 

 

ранг

ГРУПА  Д

 1

 2

 3

 4

74

Молдавија

 

 

 

 

 88

МАРОКО

 

 

 

 

 91

АЛЖИР

 

 

 

 

 101

МОЗАМБИК

 

 

 

 

 
Репрезентацијата на Косово, не пристигна во Молдавија, затоа групата А, каде е првиот носител Грција е со три репрезентации.

 

Натпреварите по групи започнуваат во Вторник во 10 часот и играњето во групи завршува во петок 16.06.2017.

 

ПОБЕДНИЦИТЕ ОД ГРУПИТЕ играат во сабота, 17.06.2017 година и тоа А1 со Ц1 И Б1 со Д1, тогаш и се одигруваат натпреварите за пласман од 5 до 16 место. (Нашата група вкрстува за пласман со групата А)

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup