Вести
4 ден 3 натпревар во група Македонија -Исланд 3-0  15-04-2016
         
       Магдалена Стоилковска    Катарина Маринковиќ        Елена Јанкуловска             Нора Христовска              Дејан Маринковиќ

Македонската Фед Куп репрезентација после денес го игра последниот натпревар во група, против репрезентацијата на  Исланд, за во сабота да играме против репрезентацијата на Норвешка.

1 натпревар сингл  Elena Jankulovska   - Anna Soffia Gronholm 6-0, 6-1
2 натпревар сингл  Nora Hristovska     -  Hera Brynjarsdottir 6-0, 6-2
3 натпревар двојки
Elena Jankulovska / Nora Hristovska    -   6   6
                                
Anna Soffia Gronholm / Hera Brynjarsdottir   1    3МАКЕДОНИЈА:

- Magdalena Stoilkovska 1144 дубл ранг
-
Katarina Marinkovikj нема ранг сингл и  дубл
-
Elena Jankulovska нема ранг сингл и  дубл
-
Nora Hristovska нема ранг сингл и  дубл

Капитен Дејан Маринковиќ
(MKD)

ИСЛАНД
- Hera Brynjarsdottir нема ранг сингл и  дубл
-
Anna Soffia Gronholm нема ранг сингл и  дубл
-
Selma Oskarsdottir нема ранг сингл и  дубл
-
Hekla Maria Jamila Oliver нема ранг сингл и  дубл

Капитен Jon-Axel Jonsson (ISL)Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup