Вести
Обрад денес игра 1/2 финале  15-04-2016
Обрад Марковски е единствениот македонски тенисер кој продолжува со настап во 1/2 финалето на Тенис Европа јуниорскиот турнир до 16 години, во Панчево, Србија на турнирот Пецин Меморијал -2 категорија.

1/2 финале главен турнир
Obrad MARKOVSKI [11] - Laurentiu Junior BOICI [8] 


1/4 финале главен турнир
Obrad MARKOVSKI [11] - Roman NEGANOV [3]  6-2,6-4

3 коло главен турнир
Obrad MARKOVSKI [11] - Marco FURLANETTO [Q] 6-2, 3-6, 6-2

На овој турнир настапуваа и македонските јуниори до 16 години: Андреј Андреевски, Лука Љубен Андонов, Михаил Кусески и Викторија Веселинова, кои ги постигнаа следните резултати:.
2 коло главен турнир
Andrej ANDREEVSKI [13] - Luka STEFANOVIC [WC] 7-6 3-6 5-7
Obrad MARKOVSKI [11] - Dragan OMCIKUS   6-4, 6-2

Luka Ljuben ANDONOV - Dominik PALAN [16]  4-6, 3-6
Mihail KUSESKI - Peter SALLAY [12]  2-6 6-4 0-6
Viktorija VESELINOVA [16]  -  Emilija KOJCIC 6-2 0-6 0-6

1 коло главен турнир
Andrej ANDREEVSKI [13] - слободен
Obrad MARKOVSKI [11] - слободен
Luka Ljuben ANDONOV - Jovan VUCIC 6-1, 6-0
Mihail KUSESKI - Uros TODOROVIC  6-2, 6-2
Viktorija VESELINOVA [16] - слободна
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup