Вести
ИТФ Белград Опен 2018  08-01-2018
Македонските јуниори на почетокот на оваа недела го завршија настапот на ИТФ јуниорскиот турнир Белград Опен, во Белград, Србија.

Најдалеку стигнаа Ана Ристевска и Викторија Веселинова кои загубија во 1 коло од главниот турнир, каде Ана се пласира преку квалификациите, а Викторија со својот ИТФ ранг.

Комплетни резултати на Македонските тенисери:

ГЛАВЕН ТУРНИР

1 коло

Metka KOMAC (SLO)     3-6 7-6(1) 6-2     Ana RISTEVSKA (MKD)

Rozalia GRUSZCZYNSKA (POL)     7-6(4) 6-2     Viktorija VESELINOVA (MKD)

 

КВАЛИФИКАЦИИ

3 коло квалификации

Ana RISTEVSKA (MKD) [6]  7-5 6-1     Rozalia GRUSZCZYNSKA (POL) [2]

 

2 коло квалификации

Ana RISTEVSKA (MKD) [6]     6-1 6-2     Simona MAKSIMOVIC (SRB)

Dominik BUZONICS (HUN) [1]     6-3 6-1     Luka Ljuben ANDONOV (MKD)

Stefan KALAFATIC (SRB) [5]     6-3 6-2     Andrej ANDREEVSKI (MKD)

 

1 коло квалификации

Ana RISTEVSKA (MKD) [6]     6-1 6-1     Andriana SIMOVIC (SRB)

Luka Ljuben ANDONOV (MKD)     6-0 7-6(3)     Andrija JEVTIC (SRB)

Stefan POPOVIC (SRB)     6-2 Retired    Gjorgji JANKULOVSKI (MKD) [2]

Andrej ANDREEVSKI (MKD)     3-6 6-3 6-0     Luka TODOROVIC (SRB)

Mihajlo DROBNJAKOVIC (SRB)     6-1 3-0 Retired    Prohor CHAMUROVSKI (MKD) [4]

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup