Вести
2 ден Источно Еврoпски Шампионат до 14 години-2 недела  12-03-2019
         
   Јана Стојанова         Ива Јованова     Марко Стоилковски  Борјан Николовски     Илија Мартиноски

Македонската Јуниорска репрезентација продолжува со настап на 2 недела на Источно Европскиот Шампионат за јуниори и јуниорки до 14 години, во Анталија, Турција.
2 коло 12.03.2019
Marko STOILKOVSKI [6] - Amar KOLIC 4-1 службена победа Марко Стоилковски
Jana STOJANOVA [1]- Duru SOKE 6-4, 6-1
Iva JOVANOVA [2]Anastasija IGNJATIC 6-1, 6-1

2 коло двојки 12,03,2019
Jana STOJANOVA [1] -Iva JOVANOVA [2]  - Aleksandra GABROVSKA / Veneta GENCHEVA  6-4, 6-3

разигрување 17-20 место 12,03,2019
Borjan NIKOLOVSKIMikayel AVANESYAN  6-1, 7-5

двојки разигрување за пласман 9- 10 место 12,03,2019
Marko STOILKOVSKI [6] -Borjan NIKOLOVSKI -  Noel CAPRAZI / Dhimitri MINDILI 

1 коло 11.03.2019
Marko STOILKOVSKI [6] -слободен
Borjan NIKOLOVSKI - Elvin HASHIMOV 3-6, 2-6
Jana STOJANOVA [1] - слободна
Iva JOVANOVA [2] - слободна

1 коло двојки 11,03,2019
Marko STOILKOVSKI [6] -Borjan NIKOLOVSKI -  Luka JANUASHVILI / Аleksandre SHVANGIRADZE 4-6, 5-7
Jana STOJANOVA [1] -Iva JOVANOVA [2]  -слободни
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup