Вести
3 ОПМ 12 и 3 детски тенис  05-04-2019
На ден 05.04.2019 година, со почеток во во 11:00 часот во канцеларијата на македонската тениска федерација, ќе биде извршено извлекување за Отвореното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години, кое ќе се одржи на терените на тенискиот клуб Борец-Велес, во периодот од 06.04.-08.04.2019 година.

 

Во периодот од 06.04.-07.04.2019 година, на терените на Тенискиот клуб МТП-Скопје, ќе се одржи Детскиот Турнир во Црвен и Портокалов тенис.
Почеток на натпреварите:  
Натпреварите од ПОРТОКАЛОВИОТ ТЕНИС за МОМЧИЊА започнуваат во САБОТА на 06.04.2019 година во 10:оо Часот, по претходно запишување кое започнува во 9:00 до 9:30 час. Влечењето на жрепката за Портокаловиот Тенис за Момчиња  ќе се изврши во 9:40 часот.
Натпреварите од ПОРТОКАЛОВИОТ ТЕНИС за ДЕВОЈЧИЊА започнуваат во САБОТА на 06.04.2019 година во 11:оо Часот, по претходно запишување кое започнува во 10:30 до 10:45 час. Влечењето на жрепката за Портокаловиот Тенис за Девојчиња ќе се изврши во 10:50 часот.
Натпреварите  од  ЦРВЕНИОТ ТУРНИР започнуваат во САБОТА на 06.04.2019 година во 12,00 часот, по претходно запишување кое започнува во 11:3о до 11:45 часот. Влечењето на ждрепката за Црвениот Тенис ќе се изврши во 13:00 часот.


Отворено првенство на Македонија
за јуниори и јуниорки до 12 години
Детски тенис: црвен и портокалов тенис
за момчиња и девојчиња до 10 години
листа на пријавени 1. јуниори
2. јуниорки
црвен тенис
портокалов тенис момчиња
портокалов тенис девојчиња
Сите заинтересирани учесници кои
не се на листите, а сакаат да настапат н турнирот,
во периодот на запишување може да се пријават кај Делегатот на турнирот
Жребки: 1.јуниори
2. јуниорки
црвен тенис- на лице место
портокалов тенис момчиња на лице место
портокалов тенис девојчиња- на лице место
Распоред за играње: Четврток: 11.04.2019 година
на лице место

 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup