Вести
Симева 2 место на Dr Oetker Junior Trophy  23-05-2018
Борис Мркев, Борјан Јованов и Александра Симева настапуваа на Тенис Европа јуниорскиот турнир Dr Oetker Junior Trophy до 14 години во Букурешт, Романија. Турнирот беше 1 категорија.

Најголем успех постигна Александра Симева, која загуби во финалето од Matilde JORGE [4]  со резултат 4-6, 6-1, 2-6, Мркев стигна до 2 коло, а Јованов загуби во 1 коло

финале:
Aleksandra SIMEVA [3] 4-6, 6-1, 2-6 Matilde JORGE [4] 

1/2 финале :
Aleksandra SIMEVA [3] 4-6, 7-5, 6-0 Mara GAE 

1/4 финале :
Aleksandra SIMEVA [3] 6-3, 6-4 Maria Sara POPA [6] 


3 коло:
Aleksandra SIMEVA [3] 6-3, 6-3 Sara SARINOVA 


2 коло:
Aleksandra SIMEVA [3] 6-0, 6-1 Alexia-Shara IANCU [WC] 
Boris MRKEV  1-6, 0-6  Constantinos KOSHIS [1] 

1 коло главен турнир:
Aleksandra SIMEVA [3]  6-2, 6-1 Isabelle Gabriela TURTUREA [Q] 
Boris MRKEV  6-0, 6-3  Filip Gabriel BARA [WC] 
Borjan JOVANOV   3-6, 2-6 Eric David VERDES 


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup