Вести
МаКЕДОНИЈА - Црна Гора 2 - 0  04-05-2012
Македонија -Ерменија 3-0  02-05-2012

ГРУПА Ц

НОСИТЕЛ Црна Гора-  Ljubomir Celebic,Igor Saveljic,Ivan Saveljic, Pavle Rogan, Mirko Bjelica (captain)

Ерменија: Khachatur Khachatryan, Ashot Gevorgyan, Daniil Proskura, Mikayel Avetisyan, Vahe Avetisyan (captain)

МаКЕДОНИЈА: Tomislav Jotovski, Danil Zelenkov, Predrag Rusevski, Shendrit Deari, Dejan Marinkovikj (captain)

                        МаКЕДОНИЈА        -     Црна Гора    

1 натпревар поединечно      Shendrit Deari         Ivan Saveljic            6-1, 6-0
2 натпревар поединечно     Tomislav Jotovski       Ljubomir Celebic     6-2. 6-3


Натпреварот во двојки поради дожд не започна и нема да се одигра,
Македонија е победник во нашата група и се пласира во 1/2 финалните натпревари за пласман во Втората Евро-Африканска Зона.

Победникот на групата Б сеуште не е познат и зависи од дуелот помеѓу репрезентациите на Бугарија и Грузија. Натпреварот во моментот е 1/0 за Бугарија и во моментот е прекинат за време на вториот поединечен натпревар.
Доколку овој натпревар заврши денес тогаш победникот од овој натпревар утре во 11 часот ке игра против Македонија. во спротивно прво ке се одигра овој натпревар по што ќе следи во попладневните часови натпреварот со Македонија.

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup