Вести
Ѓорѓи и Елена Државни прваци на Македонија до 16 години  12-06-2017
 
Елена Јанкуловска и Александра Симева          Ѓорѓи Јанкуловски и Ведран Радоњанин

Во периодот од 10 -12.06.2017 година, на терените на Тениски клуб Југ-Скопје, се одигра Државното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 16 години.

Победници и Државни прваци на Македонија за 2017 година се Елена Јанкуловска и Ѓорѓи Јанкуловски двајцата членови на Тенискиот клуб Југ-Скопје

Тие во финалните натпревари ги постигнаа следните резултати:

ФИНАЛЕ 11.06.2017
Елена Јанкуловска (Југ-Скопје)  - Александра Симева (Тенниспарк Скопје-Скопје) 2-6, 6-3, 7-5
Ѓорѓи Јанкуловски (Југ-Скопје)  - Ведран Радоњанин (Југ-Скопје)     6-0, 6-1

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup