Вести
3 ден Европско 18  26-07-2017
      
         Марија Еленова                   Јана Таневска                        Андреј Андреевски                    Прохор Чамуровски

Најдобрите македонски јуниори во категоријата до 18 години од денес го продолжуваат настапот на Европскиот индивидуален шампионат до 18 години, кој се одржува во Клостерс, Швајцарија.

Денес на распоред се натпреварите од 1 коло поединечно, а од македонските тенисери настапуваат Марија Еленова во 1 коло и Андреј Андеевски 2 коло. Поради настинка македонската репрезентација ги откажа натпреварите во двојки.
Денес, 26.07.2017
2 коло
Marija ELENOVA (MKD) -Tatiana PIERI (ITA) [15] 1-6, 1-6
Andrej ANDREEVSKI (MKD)- Egor NOSKIN (RUS) 2-6, 1-6

вчера 25.07.2017
2 коло

Prohor CAMUROVSKI (MKD)   - Augustas ONAITIS (LTU)  3-6, 6-4, 1-6
Jana TANEVSKA (MKD)  - Shalimar TALBI (BLR)  1-6, 1-6

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup