Вести
1 ден Македонија 3- 0 Конго  15-04-2019
    
     Лина Ѓорческа           Магдалена Стоилковска            Ана Ристевска         Александра Симева     Димитар Лабудовиќ

Фед Куп репрезентацијата денес започнува со настап со првиот натпревар против репрезентацијата на Конго.Натпреваруварите започнуваат во 15 часот, локално време.
1 натпревар
STOILKOVSKA, Magdalena   6-2, 6-3 MFOUMOUANGANA Gloire
2 натпревар
Lina Gjorcheska  60, 61  MFOUMOUANGANA Victorie
3 натпревар двојки
Lina Gjorcheska / STOILKOVSKA, Magdalena  64, 60- MFOUMOUANGANA Victorie / MFOUMOUANGANA Gloire

Утре, 16.04.2019 играме против репрезентацијата на Косово
МАКЕДОНИЈА                    
1. Lina Gjorcheska  385 на ВТА на ИТФ
2.
STOILKOVSKA, Magdalena, 1285 на ИТФ
3.
RISTEVSKA, Ana- 1938 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18
4. 
SIMEVA, Aleksandra- 1031 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18
КОНГО
1. MFOUMOUANGANA Victorie-нема  на ранг листите
2. MFOUMOUANGANA Gloire-нема  на ранг листите
3. OSSOMBI Anabel- нема  на ранг листите


Во нашата група, одмара Алжир, а во моментов играат Кипар и Косово 2-1
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup