Вести
4 ден Македонија 3-0 Алжир  18-04-2019
       
          Лина Ѓорческа                Магдалена Стоилковска            Ана Ристевска                    Александра Симева         Димитар Лабудовиќ

Фед Куп репрезентацијата денес продолжува со настап со третиот натпревар во група, против репрезентацијата на Алжир.
Натпреваруварите започнуваат во 15 часот, локално време.

1 натпревар
STOILKOVSKA, Magdalena  3-6, 6-3, 6-0    BEKRAR, Ines
2 натпревар
Lina Gjorcheska 6-1,6-0 BOUDJADI, Yassamine
3 натпревар двојки
 Lina Gjorcheska /STOILKOVSKA, Magda  -6-1, 6-2 BOUDJADI, Yassamine / BEKRAR, Ines


МАКЕДОНИЈА                    
1. Lina Gjorcheska  385 на ВТА на ИТФ
2.
STOILKOVSKA, Magdalena, 1285 на ИТФ
3.
RISTEVSKA, Ana- 1938 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18
4. 
SIMEVA, Aleksandra- 1031 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18
  АЛЖИР
1. BENAISSA, Amira  569 на ИТФ
2.
BOUDJADI, Yassamine- 1441 на ИТФ
3.
BENKADDOUR, Lynda -345 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18
4.
BEKRAR, Ines -485 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18
5.
MEBARKI, Bochra Rehab- 1441 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18

Во нашата група денес играат уште Косово- Конго, а Кипар денес е слободен
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup