Вести
Државно Првенство Мажи и Жени и Лига  23-09-2021
Ве известуваме дека Државното Првенство на Македонија 2021 за Мажи и Жени , како и за Мажи Двојки ќе се оддржи  во периодот Петок 01.10 2021 година, до Понеделник 04,10.2021 година.

Воедно Ве известуваме дека наредниот ден Вторник 05.10 2021 година, ќе започне Тениската лига за Мажи. Формата и времетраењето на Лигата ќе зависи од бројот на пријавените екипи.

Натпреварувачко-Судискиот Комите на ТФСМ навремено ќе ги достави Пропозициите за овие два настана, при што сакаме да Ве известиме дека на истите ќе биде исплатен и награден фонд согласно одлуката на УО на ТФСМ.

Поздрав,

Натпреварувачко-Судиски Комитет на ТФСМ

Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup