Вести
2 ден главен турнир ИТФ јуниорски турнир ТЕННИСПАРК ОПЕН 2017  26-07-2017
   

 

Оваа недела на терените на Тенискиот клуб Тенниспарк Скопје-Скопје се играат натпреварите од главниот турнир на првиот ИТФ Фјучерс турнир Мацедониа Ф1, Тенниспарк Опен 2017.

Денесна распоред се натпреварите од 1 коло поединечно и 1/4 финале во конкуренција на двојки, поединечно- комплетен жреб и двојки -комплетен жреб

Досега постигнати резултати и резултати од натпревари кои се во тек

Терен 1                                                                                                                                                                                      резултат

1

10:00

Сингл

1 коло

Besir DURGUTI

 - 

Nebojsa MILENKOVIC

 6-1, 6-3

2

следи

Сингл

1 коло

Gorazd SRBLJAK

 - 

Strahinja RAKIC

 5-7, 2-6

3

Не пред 13:00

Сингл

1 коло

Tomislav JOTOVSKI [7]

 - 

Luca NARCISI

 4-6, 6-1, 7-5

4

Не пред 14:30

Двојки

¼ финале

Maximilian NEUCHRIST /
David PICHLER [1]

 - 
 - 

Besir DURGUTI /
Marko OSMAKCIC

 3-6, 3-6

5

Не пред 16:00

двојки

¼ финале

Rrezart CUNGU /
Tomislav JOTOVSKI

 - 
 - 

Dimitar GRABUL /
Luka PAVLOVIC

 службена победа Грабул и Павловиќ

Терен 2

1

10:00

Сингл

1 коло

David MICEVSKI

 - 

Claudio FORTUNA [5]

 3-6, 4-6

2

Следи

Сингл

1 коло

Stefan MICOV

 - 

Maximilian NEUCHRIST [2]

 3-6, 2-6

3

Не пред 13:00

Сингл

1 коло

Dimitar GRABUL

 - 

Mauricio ALVAREZ-GUZMAN

 6-1, 6-2

4

Не пред 14:30

Двојки

¼ финале

Teodor DELJANOVSKI /
David MICEVSKI

 - 
 - 

Dane PROPOGGIA /
Tsung-Hua YANG [2]

 3-6, 0-6

5

Не пред  16:00

Двојки

¼ финале

Giovanni FONIO /
Luca NARCISI

 - 
 - 

Manuel PENA LOPEZ /
Strahinja RAKIC [4]

 5-7, 3-6

Терен 3

1

10:00

Сингл

1 коло

Francesco GARZELLI

 - 

Rrezart CUNGU

 3-6, 2-6

2

Следи

Сингл

1 коло

Richard GABB [6]

 - 

Dane PROPOGGIA

 6-2, 6-4

Терен 4

1

10:00

Сингл

1 коло

Giovanni FONIO

 - 

Nicholas HORTON

4-6, 6-3, 3-6

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup