Вести
Лига за Ветерани 2018  18-10-2018
 

На терените на тенискиот клуб Црна Река Кавадарци, во периодот од 20.10.-22.10.2018 година  се одржа Лигата за Ветерани на Македонија за 2018 година.
Пријавени за учество беа екипите на:
1. Тениски клуб Црна Река -Кавадарци
2. Тениски клуб Прилеп- Прилеп
3. Тениски клуб Тенниспарк Скопје-Скопје и
4. Тениски клуб Битола-Битола

По завршување на натпреварите на Лигата за Ветерани Тенискиот клуб Црна Река-Кавадарци е на прво место со вкупно 3 победи од три одиграни натпревари.
Комплетни резултати од Лига натпреварите:

Табела на пласман

рб.

Тениски клуб

Град

меч

Победа

Пораз

Бод

меч разлика

1

ТК Црна Река

Кавадарци

3

3

0

6

10-4

2

ТК Прилеп

Прилеп

3

2

1

5

7-5

3

ТК Тенниспарк Скопје

Скопје

3

1

2

4

5-8

4

ТК Битола

Битола

3

0

3

3

4-9


 

Rb

Тениски клуб

1

2

3

4

1

ТК Црна Река - Кавадарци

 

4 1 

3 2 

 3 1

2

ТК Прилеп-Прилеп

 1 4

 

3 0 

3 1 

3

ТК Тенниспарк Скопје-Скопје

 2 3

 0 3

 

 3 2

4

ТК Битола-Битола

 1 3

1 3 

2 3 

 


Распоред за играње


Прв ден  20.10.2018 год.

Почеток 9:30 часот,                             Т.К." Ц.Река-Кавадарци "         3- 1          Т.К."  Битола-Битола"                  

Почеток 9:30 часот, во Неготино       Т.К." Тенниспарк-Скопје         0-3         Т.К."  Прилеп-Прилеп"                        

Не Пред 14:00 часот                             Т.К ."Ц.Река-Кавадарци "        3-2         Т.К." Тенниспарк-Скопје

Не Пред 14:00 часот во Неготино     Т.К."  Битола-Битола"        1-3             Т.К."  Прилеп-Прилеп"                                                

Втор ден 21.10.2018 год.

Почеток 9:30 часот,     Терен 1           Т.К." Ц.Река-Кавадарци "   4-1            Т.К."  Прилеп-Прилеп"                        

Почеток 9:30 часот      Терен 2          Т.К." Тенниспарк-Скопје"     3-2         Т.К."  Битола-Битола"

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup