Вести
Отворено првенство до 14, зелен тенис и детски тенис  25-08-2017
 На ден 25.08.2017 година, со почеток во 11 часот беде извршено извлекување за Отвореното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 14 години, кое ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје,во периодот 26.-28.08.2017 година.

Со почеток во 11 часот ќе биде извршено извлекувањето за Зелен тенис, кое ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб Охрид-Охрид, во периодот од 26.-28.08.2017 година

Во периодот од 26-27.08.2017 година на терените на Тенискиот клуб Академија- Скопје ќе се одржи детски турнир, црвен и портокалов тенис.
До сега на адреса на Македонската Тениска Федерација стигнати се пријави
1. црвен тенис
2. портокалов тенис- момчиња
3. портокалов тенис- девојчиња

Резултати постигнати на детскиот турнир:
1. црвен тенис
2.портокалов тенис момчиња
3. портокалов тенис девојчиња

 

опис Зелен тенис Отвореното Првенство на Македонија
за јуниори - ки до 14 години
листа на пријавени 1. момчиња
2. девојчиња
1. јуниори
2.јуниорки
жребови 1. момчиња
2. девојчиња
1. јуниори
2. јуниорки
распоред за играње Сабота: 26.08.2017 Сабота: 26.08.2017
Недела: 27.08.2017

 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup