Вести
Симева и Агуши Државни Првакци на Македонија до 14 години  18-05-2018
На терените на тенискиот клуб Југ-Скопје, заврши  Државното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 14 години.

Александра Симева и Мал Агуши се Државни Прваци на Македонија до 14 години. кои во финалните натпревари ги победија - Александра Симева ја победи Ива Кузмановска  со резултат 6-3, 6-0, а Мал Ахуши го победи Илин Станкоски со резултат 7-6(6), 6-1.
1/2 финале јуниори

Илин Станкоски (Прилеп-Прилеп)(4) 6-2, 7-6(4) Марко Стоилкоски (Тенниспарк СКопје-Скопје) (1)
Мал АГУШИ (Југ-Скопје)(3) 6-3, 6-0  Борис Мркев (Југ-Скопје)(2)


финале јуниорки
Александра Симева (Тенниспарк Скопје-Скопје) (1) 6-3, 6-0 Ива Кузмановска (Југ-СКопје) (2)

финале јуниори 13:45
Мал АГУШИ (Југ-Скопје)(3)  7-6(6), 6-1 Илин Станкоски (Прилеп-Прилеп)(4)

 
лево кон десно: Борис Мркев, Мал Агуши, Илин Станкоски                Ива Кузмановска и Александра Симева
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup