Вести
Европски летен куп до 18- јуниорки -Киев, Украина  28-07-2021
  
    Берк Бугариќ                       Марко Стоилковски               Горан Шевченко

Македонската јуниорска репрезентација до 18 година, на 26.07.2021 година, замина за Киев, Украина каде ќе настапува на квалификациите за Европскиот Летен Куп.

Македонската репрезентација замина со 2 играчи:
 1. Берк Бугариќ
2. Марко Стоилковски

бидејки се повреди најдобриот јуниор Калин Ивановски за време на настапот на Европскиот Шампионат до 18 години.

Од денес започнуваат натпреварите во Групата Д, која се игра во Киев, Украина.

Македонската репрезентација игра против репрезентацијата на Грција. Се играат два натпревари поединечна конкуренција и еден натпревар во конкуренција на двојки.

Комплетните номинации на екипите можете да го преземете од следниот линк

Северна Македонија  1-2    Грција

1 натпревар  Marko Stoilkovski  - Adamantios Stavrakas  5-7, 4-6
2 натпревар  Berk Bugarikj  -   Georgios Nouchakis  6-1, 6-3
3 натпревар двојки  Berk Bugarikj / Marko Stoilkovski     2-6, 3-6   Georgios Nouchakis / Adamantios Stavrakas

Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup