Вести
Тажна вест, почина Жарко Луковски  28-11-2019
На ден 28.11.2019 година, почина поранешниот Претседател на Македонска Тениска Федерација, Жарко Луковски.
Тој беше Претседател на Тениската Федерација во периодот од 2011 до 2019 година, период во кој раководеше со голем број проекти на МТФ, за развој и афирмација на тенисот.
Во име на сите спортски тениски работници изразуваме длабоко сочуство до семејството.
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup