Вести
Македонија во група А  03-04-2018
     
      Горазд Србљак        Димитар Грабул             Стефан Мицов        Ѓорѓи Јанкуловски       Чедомир Јовановски           Владимир Томиќ


Денес  со почеток во 11 часот беше извршено извлекување за Дејвис Куп натпреварите од Третата Европска Зона, кои ќе се одржат во Пловдив Бугарија.
Носители на натпреварите беа репрезентациите на Бугарија и Монако.
 Македонската Дејвис Куп репрезентација е извлечена во групата А, каде носител е Бугарија, а во групата се извлечени и репрезентациите на Исланд и Албанија.
Група А
 Група А

    1   

    2    

    3  

    4     

Бугарија ///////
Македонија ///////
Исланд ///////
Албанија ///////

Македонија натпреварите ќе ги игра по следниот распоред
1 ден 04.04.2018 Македонија -  Исланд
2 ден 0504.2018 Македонија - Албанија
1 ден 06.04.2018 Македонија - Бугарија

Во зависност од пласманот во групата, во сабота 07.04.2018 година, Македонија ќе разигрува или за пласман во Втора Евроафриканска Зона или за пласман за место

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup