Вести
ИТФ/ТЕ Источно Европски Шампионат 1 недела  05-03-2020
  

Македонската јуниорска репрезентација до 14 години го заврши настапот , прва недела, на Источно Европскиот Шампионат за јуниори и јуниорки до 14 години, кој се одржува во Анталија, Турција


КОНЕЧЕН ПЛАСМАН 1 НЕДЕЛА

Пласман

1 НЕДЕЛА

Јуниори

4 МЕСТО

Amar HUSEINOVIKJ [6] -

8 МЕСТО

Nina MARINKOVIKJ [8] 

9 МЕСТО

Filip STOJANOVSKI

12 МЕСТО

Ana STOJANOVSKA


Денес се играат следните натпревари:

Пласман

Јуниори

Јуниорки

1 коло

Amar HUSEINOVIKJ [6] - слободен
Filip STOJANOVSKI - Dachi KANCHELASHVILI  6-1, 6-1

Nina MARINKOVIKJ [8] - слободна
Ana STOJANOVSKA - слободна

2 коло

Amar HUSEINOVIKJ [6] - Alexandr MARINOV 3-6, 6-3, 6-2
Filip STOJANOVSKI - Marko MAKSIMOVIC [7] 5-7, 6-4, 2-6

Nina MARINKOVIKJ [8] -Meldina MELDINA MISLIMI 6-0, 6-1
Ana STOJANOVSKA - Asja SALKANOVIC [6] 1-6, 4-6

¼ финале

Amar HUSEINOVIKJ [6] -Aleksandre SHVANGIRADZE [4]  75,36, 63

Nina MARINKOVIKJ [8] -Anastasija IGNJATIC [2] 26, 36

½ финале

Amar HUSEINOVIKJ [6] -Fatih SISIC 1-6, 4-6

 

За пласман

3-4 место

Amar HUSEINOVIKJ [6] -Ilie CAZAC [1] 36, 2-6

 

 

Пласман

ЈУНИОРКИ

За пласман 5- 8 место

Nina MARINKOVIKJ [8] -Gresi BAJRI [5]  16, 06

За пласман 7- 8 место

Nina MARINKOVIKJ [8] -Petra MIRKOVIC [7]  63, 57, 57

 

Разигрување за пласман

Јуниори

За пласман 9-16 место

Filip STOJANOVSKI - Erik TIRATSVYAN 62, 63

За пласман 9-12 место

Filip STOJANOVSKI - Kivanc BEDIR  63, 7-5

За пласман 9-10 место

Filip STOJANOVSKI - Alexandr MARINOV 62, 61

 

Разигрување за пласман

Јуниори

За пласман 9-16 место

Ana STOJANOVSKA -Olta BAJRAMAJ  63, 60

За пласман 9-12 место

Ana STOJANOVSKA - Simay KELES  16, 16

За пласман 11-12 место

Ana STOJANOVSKA -Mariam SHEVARDENIDZE  26, 13 рет

 

Пласман

Двојки

За пласман 9-16 место

Ana STOJANOVSKA / Nina MARINKOVIKJ [8] - слободни
Amar HUSEINOVIKJ [6] /Filip STOJANOVSKI- слободни

¼ финале

Ana STOJANOVSKA / Nina MARINKOVIKJ / Nia GELASHVILI [4]/ Mariam SHEVARDENIDZE  6-3, 4-6, 11-13
Amar HUSEINOVIKJ [6] /Filip STOJANOVSKI- Avetik GHAZARYAN/ Erik TIRATSVYAN 6-4, 6-4

½ финале

Amar HUSEINOVIKJ [6] /Filip STOJANOVSKI - Balsa DJOKOVIC [1] / Jovan TOMOVIC  7-5, 6-1

финале

Amar HUSEINOVIKJ [6] /Filip STOJANOVSKI - Marko MAKSIMOVIC/ Fatih SISIC   7-6(4), 5-7, 10-6

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup