Вести
Европски Шампионат до 14 години  18-07-2016

од лево кон десно: Ѓорѓи Јанкуловски, Ведран Радоњанин, Ана Ристевска, Јана Огњановска, позади Слободан Бачварски

Од денес во Плзен, Република Чешка, започнува Европскиот јуниорски Шампионат за јуниори и јуниорки до 14 години.
Комплетните листи на пријавени тенисери за овој шампионат можете да ги преземете подоле:
1.јуниори
2. Јуниорки

Македонија на овој шампионат ќе ја претставуваат:
1. Ѓорѓи Јанкуловски
2. Ведран Радоњанин
3. Ана Ристевска
4. Јана Огњановска
5. Слободан Бачварски- тренер

Ана Ристевска денес 20.07.2016 игра 3 коло на Европскиот Шампионат: 
3 коло 20.07.2016
Ana RISTEVSKA- Romana CISOVSKA [3]  0-6, 0-6

Резултати кои ги постигнаа македонските репрезентативци на овој Европски Шампионат
2 коло
Ana RISTEVSKA - Julie BELGRAVER 7-6, 6-0
Jana OGNJANOVSKA - Luca JANOSI  3-6, 1-6
Gjorgji JANKULOVSKI  - Oleksiy SHESTAKOV [2] 3-6, 1-6
1 коло
Vedran RADONJANIN - Iiro VASA  4-6, 0-6
Gjorgji JANKULOVSKI -  Leo PULJIC  6-2, 6-1
Ana RISTEVSKA - слободна
Jana OGNJANOVSKA - слободна

КОНКУРЕНЦИЈА НА ДВОЈКИ
1 коло двојки
Jana OGNJANOVSKA / Ana RISTEVSKA   -  Tamari GAGOSHIDZE / Dalida QADARIA  6-2, 7-5
Gjorgji JANKULOVSKI [13] / Vedran RADONJANIN - слободни
2 коло двојки
Jana OGNJANOVSKA / Ana RISTEVSKA   -  Kamilla BARTONE [8] / Patricija SPAKA 2-6, 3-6
Gjorgji JANKULOVSKI [13] / Vedran RADONJANIN - Borna DEVALD / Lovro SUEVICH 3-6, 6-7(5)
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup