Вести
3 ден 1 недела на Источно Европско  09-03-2018
      
   Александра Симева               Јана Стојанова             Калин Ивановски                      Борис Мркев               Димитар Лабудовиќ

Македонската јуниорска репрезентација до 14 години, од денес го продолжува настапот на ИТФ / ТЕ Источно Европскиот Шампионат во Анталија Турција. Калин, Јана и Александра денес победија во 1/4 финале на првиот Шампионат и утре (сабота) ќе играат 1/2 финале, а Борис Мркев од денес започнува со настап на утешниот турнир и ќе разигрува за пласман од 9 до 16 место.

Резултати кои денес ги постигнаа македонските репрезентативци.
1/2 финале 10.03.2018
Kalin IVANOVSKI [1] - Matija SAMARDZIC [3]   
Aleksandra SIMEVA [1] - Divna RATKOVIC [3]   
Jana STOJANOVA [2] - Suana TUCAKOVIC [4] или Duru Yagmur DURGUN 


за пласман од 9 до 12 место 10.03.2018
Boris MRKEV [4] - Drinor SHAMOLLI  или Tamerlan AZIZOV
1/4 финале 09.03.2018
Kalin IVANOVSKI [1] - Andrej NEDIC [6] 6-3, 6-3

Aleksandra SIMEVA [1] - Olivia GROZAVU 6-1, 6-0
Jana STOJANOVA [2] - Iulia GHERMAN [5]6-1, 6-0


за пласман од 9 до 16 место 09.03.2018
Boris MRKEV [4] - Skerdi HASA [5]  4-6, 6-4, 6-3

1/2 финале двојки 09.03.2018
Boris MRKEV/Kalin IVANOVSKI [1] -Viktor MARKOV/ Iliyan RADULOV 76(2) 64
Jana STOJANOVA /Aleksandra SIMEVA [1]- Iulia GHERMAN [3] / Olivia GROZAVU 76(2) 60


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup