Вести
Источно Европски Шампионат до 12 години  10-03-2017

Македонската репрезентација до 12 години учествува на ИТФ / ТЕ тренинг камп до 12 години.
На овој камп пријавени за учество се репрезентациите на следните држави: Ерменија, Албанија, Андора, Босна и Херцеговина, Грузија, Косово, Лихтенштајн, Малта, Молдавија, Турција и Македонија.

Македонската репрезентација е во следен состав:
1. Ива Данева
2. Борјан Николовски
тренер: Владимир Андонов

Според пропозициите репрезентативците имаат тренинг камп во периодот од 08 Март до 12 март, а од 13 март до 18 март, 2017 година, започнуваат со настап на Тенис Европа турнир до 12 години кој ќе се организира во Анталија, Турција

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup