Вести
Бесир загуби во 1 коло на главен турнир на ИТФ 15000  12-07-2017
Бесир Дургути успеа да се пласира преку квалификациите на главниот турнир на ИТФ Фјучерс турнирот Австрија Ф2, кој се одржува во Kramsach, Австрија.

Тој денес загуби во 1 коло на главниот турнир  од Австриецот Brunner, Pascal со резултат 2-6, 5-7 .

Комплетните резултати кои Бесир ги посигна на овој турнир:

1 коло главен турнир
Besir DURGUTI (MKD)     2-6, 5-7      Pascal Brunner
3 коло квалификации
Besir DURGUTI (MKD)     7-5 6-4     Andrew RUPPLI (SUI) [2]
2 коло квалификации
Besir DURGUTI (MKD)     6-3 6-2     Mauricio ALVAREZ-GUZMAN (CHI) [16]
1 коло квалификации
Besir DURGUTI (MKD)     6-0 6-0     Frank SCHNELL (SUI)
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup