Вести
ЗОПМ 14 и ЗОПМ 18  19-03-2020
 

Согласно Одлуките, Решенијата и Препораките на Владата , Министерството за Здравје и Агенцијата за Млади и Спорт  и согласно добиените известувања од ИТФ и ТЕ  за одложување односно откажување на нивните настани, во врска со Корона Вирусот,  Ве известуваме дека ЗОПМ за Јуниори и Јуниорки до 14 години и ЗОПМ за Јуниори и Јуниорки до 18 години, кои требаа да се оддржат во периодот 28-30.03.2020 година, НЕМА да се ОДДРЖАТ.

За останатите турнири од Календарот за Натпреварување кои се планирани, започнувајки од Април 2020 година, дополнително ќе бидете известени, откако ќе добиеме дополнителни инструкции од Агенцијата за Млади и Спорт за постапките при објавена Вонредна Состојба во Земјата.

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup