Вести
Лина утре игра 1/4 финале во Унгарија  25-07-2018
Најдобро рангираната македонска тенисерка Лина Ѓорческа оваа недела настапува ИТФ турнир вреден 25000 УСД во Баја, Унгарија.
Lina GJORCHESKA (MKD) денес победи во 2 коло на главниот турнир против осмата носителка на турнирот Natalija KOSTIC (SRB) [8) со резултат 6-4, 6-2.
Утре во 1/4 финале игра против победничката од натпреварот   Reka-Luca JANI (HUN) [4]  или Miriam Bianca BULGARU (ROU)


1/4 финале 26.07.2018
Lina GJORCHESKA (MKD)Reka-Luca JANI (HUN) [4]  или Miriam Bianca BULGARU (ROU)

2 коло 25.07.2018
 

Lina GJORCHESKA (MKD)  6-4, 6-2   Natalija KOSTIC (SRB) [8)

 

1 коло

Lina GJORCHESKA (MKD)     6-1 6-2     Luca JANOSI (HUN)

 


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup