Вести
1 натпревар Македонија 0-3 Ерменија  17-04-2018
      
  Катарина Маринковиќ            Ана Ристевска                  Јана Таневска                        Марија Еленова          Димитар Лабудовиќ


Македонската Фед Куп репрезентација од денес ги започнува натпреварите во Гамарт, Тунис во Третата Евро Африканска зона.
во 2018 година.

 
Македонската репрезентација отпатува во следниот состав:
1. Катарина Маринковиќ
2. Ана Ристевска
3. Јана Таневска
4. Марија Еленова
Димитар Лабудовиќ -селектор и капитен


Денес со почеток во 11:30 часот, се започнува со првиот натпревар, Македонија (ранг 75) - Ерменија (ранг 90).

1 натпревар  Марија Еленова 6-3, 2-6, 1-6  Anna Movsisyan
2 натпревар  Катарина Маринковиќ 1-6, 3-6  Ani Amiraghyan
3 натпревар Катарина Маринковиќ /Јана Таневска 4-6, 1-6  Marina Davtyan / Ani Amiraghyan


Македонската репрезентација во среда е слободна, а во четврток играме со Исланд

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup