Вести
1 ден Северна Македонија 0- 3 Естонија  11-09-2019
Дејвис Куп репрезентацијата на Северна Македонија, денес го започна настапот на Дејвис Куп натпреварите во Групата Б, во Третата Европска Група. Натпреварите се играат во Атина, Грција, на земјена подлога, во периодот од 11.09-14.09.2019 година.

Првиот натпревар го загубивме од носителот на Групата Естонија со резултат 0:3

1 натпревар Dimitar Grabul -2-6, 4-6  Kenneth Raisma
2 натпревар Gorazd Srbljak  5-7, 1-6-Jurgen Zopp
3 натпревар двојки Luka Ljuben Andonov / Berk Bugarikj  0-6, 2-6  Jurgen Zopp / Kenneth Raisma

EСТОНИЈА- РАНГ 67

Jurgen Zopp – 431-ATP

Vladimir Ivanov  802-ATP

Kristjan Tamm- 910-ATP

Kenneth Raisma- 1220-ATP

Captain Ekke Tiidemann (EST)

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА- РАНГ 79

Gorazd Srbljak  868 ATP

Dimitar Grabul (најдобар ранг505 сингл)

Luka Ljuben Andonov-1285 – ITF јуниорски

Berk Bugarikj - 951 – ITF јуниорски

Captain Chedomir Jovanovski (MKD)Б

Држава

1

2

3

4

1.

EСТОНИЈА- РАНГ 67

 

 

 

3-0 

2.

ЛАТВИЈА- РАНГ 71

 

 

3-0 

 

3.

ЦРНА ГОРА- РАНГ 78

 

 0-3

 

 

4.

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА- РАНГ 79

 0-3

 

 

 Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup