Вести
Млада спортска надеж 2021 / 2022  27-07-2021
Согласно одлуката број 17 за определување на критериуми за номинација на тенисери до 20години за стекнување на стаус спортист- спортска надеж за 2021 / 2022 година, ТФСМ ќе ги номинира следните тенисери:

ранг Име презиме дата раѓање клуб
1 Берк Бугариќ 24,07,2003 Југ-Скопје
2 Александра Симева 01,12,2004 Тенниспарк-Скопје
3 Ива Данева 25,10,2005 Југ-Скопје
4 Katja Ivanovska 18.05.2007 МТП-Скопје
5 Амар Хусеиновиќ 02,05,2007 МТП-Скопје
6 Марко Стоилковски 28,03,2003 Тенниспарк-Скопје
7 Ива Кузмановска 10,11,2004 Југ-Скопје
8 Александар Трифуновски 09.11.2007 Југ-Скопје
9 Eldin Huseinovi} 15.09.2003 МТП-Скопје
10 Sara Mitevska 17.04.2010 МТП-Скопје
11 Mal Aguшi 10,03,2004 Југ-Скопје
12 Samоil ^estovaliv 18,07,2008 Југ-Скопје
13 Iva Jovanova
28.08.2006 Југ-Скопје
14 Калин Ивановски 11,05,2004 Југ-Скопје
15 Ана Стојановска 22,09,2007 Охрид-Охрид
16 Филип Стојановски 09,01,2006 Југ-Скопје

Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup