Вести
Известување поврзано со COVID-19  16-03-2020
 

Почитувани, тенисери, натпреварувачи, тениски тренери, спортски работници,

 
ТФСМ-Скопје, како општествено одговорна институција постапува по дадените препораки во согласност со мерките и активности за превенција од ширењето на корона вирусот од страна на Владата на Република Северна Македонија. ТФСМ-Скопје ќе продолжи да ги следи случувањата во нашата држава и пошироко а кои се поврзани со COVID-19 и навремено да Ве известува.

Бидејки Владата на Република Северна Македонија го подигна нивото на претпазливост и ги зголемени ограничувања во врска со патувањата, затворените и јавните собири, како и работата на одредени објекти во нашата држава, а ИТФ и ТЕ ги одложи сите настани до неделата 13.04.2020 година сакаме да Ве известиме дека ТФСМ-Скопје од денес, 16.03.2020 година, ќе започне со адаптиран начин на работа.

Затоа Ве молиме доколку имате потреба за било каква информација, документ или помош од страна на Тениската Федерација на Северна Македонија, да ни се обратите по електронски пат или телефонски во периодот од понеделник до петок, од 8 до 16 часот, на следните контакти:

 

Фунција

Име презиме

Мобилен

мејл

Секретар

Билјана Димовска

+389 71 218 267

dimovskab@yahoo.com

Државен селектор

Горан Шевченко

+389 70 233 243

goransev@yahoo.com

Тренерски Комитет

Глигор Санев- Претседател

+389 75 351 118

gige@dr.com

Женски Комитет

Фед Куп Селектор Димитар Лабудовиќ
Асистент селектор Златко Диманоски

+389 70 388 394
+389 75 455 190

labud_mkd@yahoo.com

zdimanoski@gmail.com

Машки Комитет

Дејвис Куп Селектор-Чедомир Јовановски
Асистент Селектор-Предраг Русевски

+49 176 29963794
+389 75 430 408

jovanovski.cedo@gmail.com

peckotenis@gmail.com

Јуниорски Комитет

Претседател,Предраг Русевски
член на јуниорски комитет - Владимир Томиќ

+389 75 430 408
+389 75 304 001

peckotenis@gmail.com

vladimirtomic84@gmail.com

Судиско-натпреварувачки Комитет

Ветерански Комитет

Антонио Радојничкиќ

+389 71 362 857

antonioradojnickik@yahoo.com

Комитет за развој

Слободан Бачварски претседател
Круно Деспотовски- Скопски регион
Виктор Баџуков Источен Регион
Златко Блажевски- Западен регион

+389 75 430 407
+389 78 298 766
+389 78 384 007
+389 75 660 655

bobibacvarski@yahoo.com

mtptenis@gmail.com

tblazevskizlatko@yahoo.com

 

 

ТФСМ-Скопје ќе продолжи да обезбедува највисоко ниво на услуга за нашите клубови членки, натпреварувачи, судии, тениски тренери и останати спортски работници.


Во меѓувреме, внимавајте почитувајте ги мерките изречени од страна на Владата на Република Северна  Македонија и останете здрави.

Со почит,
ТЕНИСКА ФЕДЕРАЦИЈА на СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup