Вести
Амар и Лука денес во 2 коло-Турција  14-11-2018
Македонските јуниори Амар Хусеиновиќ и Лука Јанкулоски во моментов настапуваат на Тенис Европа Јуниорски турнир GD Tennis Cup, за јуниори до 12 години, во Анталија, Турција.

Во 1 коло од турнирот Амар го победи Zaid SHELBAYA [WC] со резултат 63, 63, а Лука го победи Cemal KAYA со резултат 60, 6-3

Денес играат во 2 коло .

Комплетни резултати на македонските јуниори на овој турнир.
2 коло
Amar HUSEINOVIC 3-6, 2-6 goksu UNALMISER 
Luka JANKULOSKI 6-1, 6-0 Jonathan EKSTRAND [WC] 

1 коло
Amar HUSEINOVIC - Zaid SHELBAYA [WC]  6-3, 6-3
Luka JANKULOSKI -Cemal KAYA 6-0, 6-3
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup