Вести
3 ден Источно Еврoпски Шампионат до 14 години-2 недела  13-03-2019
          
   Јана Стојанова         Ива Јованова     Марко Стоилковски  Борјан Николовски     Илија Мартиноски

Македонската Јуниорска репрезентација продолжува со настап на 2 недела на Источно Европскиот Шампионат за јуниори и јуниорки до 14 години, во Анталија, Турција.
Денес се на распоред 1/2 финалните натпревари на 2 недела од Шампионатот.

1/4 финале 13.03.2019
Marko STOILKOVSKI [6] - Luka JANUASHVILI 6-2, 3-6, 6-3
Jana STOJANOVA [1]- Rania MUSIC [6] 6-2, 6-2
Iva JOVANOVA [2]Aleksandra GABROVSKA [5] 1-6, 6-7(7)

1/2 финале двојки 13,03,2019
Jana STOJANOVA [1] -Iva JOVANOVA [2]  -Gresi BAJRI [4] / Juna DANI 

разигрување 17-18 место 13,03,2019
Borjan NIKOLOVSKISamvel AGHAYAN 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup