Вести
Амар Хусеиновиќ и Ана Стојановска Државни прваци дво 2019 година  17-09-2019
 
од лево кон десно: Катја Ивановска, Ана Стојановска,           Кристијан Јанев и Амар Хусеиновиќ

На терените на тенискиот клуб Тениска Академија- Скопје во периодот од 14.09.-17.09.2019 година, се одржа  Државното Првенство На Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години.
Државни прваци во 2019 година се  Ана Стојановска (Т.К. Охрид) и Амар Хусеиновиќ (Т.К. МТП)
Тие во финалните натпревари ги совладаа:
Ана Стојановска (Т.К. Охрид) - Катја Ивановска (Т.К. МТП)  6-3, 6-0
Амар Хусеиновиќ (Т.К. МТП) - Кристијан Јанев (Т.К.Југ) 6-1, 6-1
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup