Вести
ЗОПМ 18, ОПМ 14 и детски тенис  30-03-2018
На ден, 30.03.2018 година, во канцеларијата на Македонската тениска федерација, со почеток во 11 часот ќе биде извршено извлекување за Зимско Отворено Првенство на Македонија за јуниори до 18 години , кое ќе се одржи на тениските терени на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 01.04.-03.04.2018 година.

На терените на Тенискиот клуб Академија-Скопје, во периодот од 31,03,-02,04,2018година ќе се одржи Отвореното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 14 години.

На терените на Тенискиот клуб Фан Тенис-Скопје, во периодот од 31,03,-01,04,2018 година ќе се одржи турнир од проектот Детски тенис, црвен и портокалов турнир.


опис  Зимско Отворено Првенство на Македонија
за јуниори до 18 години 
Отворено првенство на Македонија
за јуниори и јуниорки до 14 години
детски тенис
листа на пријавени 1. јуниори
2. јуниорки
1. јуниори
2. јуниорки
1. црвен
2. портокалов тенис момчиња
3 портокалов тенис -девојчиња
жребки 1. јуниори
2. јуниорки
1. јуниори
2. јуниорки
1. црвен тенис
2. портокалов дрвојчиња
3.портокалов момчиња
Распоред за играње Недела: 01.04.2018
Сабота: 31.03.2018 на лице место


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup