Вести
Листа на државни репрезентативци, државни прваци и топ 10 рангирани 2018 и нивни тренери  15-02-2019
 

ТЕНИСКИ КЛУБ  ЈУГ- СКОПЈЕ

Име презиме

Државен првак и или репрезентативец

во 2018 год или во топ 10 на мтф ранг листи 2018

Име презиме на тренер

Нина Маринковиќ

ДП до 12  и Источно Европско до 12 и топ 10 до 14 год

Владимир Андонов и Слободан Бачварски

Мал Агуши

ДП до 14 и Европско 14, и топ 10 14 и 16 год

Шендрит Деари

Ведран Радоњанин

ДП до 16, ДП до 18, Европско 16, топ 10 до 16, 18, мажи сингл и дубл

Слободан Бачварски

Ана Ристевска

ДП до 16, топ 10 16, 18 години и жени

Слободан Бачварски

Катарина Маринковиќ

ДП Жени и Фед Куп, топ 10 жени

Владимир Андонов

Калин Ивановски

Источно Европско и Европско 14 и и топ 10 14 и 16 год

Индивидуален тренер/ академија Муратоглу(Франција)

Борис Мркев

Источно Европско и топ 10 14 и 16 год

Слободан Бачварски 

Ѓорѓи Јанкуловски

Дејвис Куп и Европско 16 и топ 10- 16, 18 и мажи сингл

Слободан Бачварски и Владимир Андонов

Димитар Грабул

Дејвис Куп и и топ 10 мажи сингл и дубл

Тренира надвор од земјава

Јана Огњановска

Европско  16 и топ 10 до 16 години

Слободан Бачварски

Елена Јанкуловска

Европско  18 и топ 10 до 18 год

Антонио Јанкуловски

Христо Плашески

Европско 18 и топ 10-18 год

Индивидуален тренер

Лука Љубен Андонов

Европско 18 и топ 10 18 и мажи сингл

Владимир Андонов

Фидан Агуши

Топ 10 16 и 18 год

Шендрит Деари

Берк Бугариќ

Топ 10 до 16, 18 и мажи дубл

Слободан Бачварски и Владимир Андонов

Борјан Ѓуковиќ

топ 10 14 и 16 год

Слободан Бачварски и Владимир Андонов

Иван Манасов

Топ 10- мажи сингл и дубл

Индивидуален тренер

Томислав Јотовски

Топ 10 мажи сингл

Владимир Томиќ кога е во Македонија

Лина Горческа

Топ 10- жени сингл

Димитар Лабудовиќ

Александра Василевска

Топ 10 14 и 16 год

Слободан Бачварски

Ива Кузмановска

Топ 10 до 14, 16, 18 и жени

Слободан Бачварски и Владимир Андонов

Клара Кокев

Топ 10 до 14

Слободан Бачварски

Стефанија Кировска

Топ 10 до 14

Слободан Бачварски

Арбина Јаји

Топ 10 до 16 и 18 год

Слободан Бачварски и Владимир Андонов

Ива Данева

Топ 10 до 14 и 16 год

Владимир Андонов

Миа Цветковиќ

Топ 10 до 14 и 16 год

Владимир Андонов

Симона Ангелова

Топ 10 до 14, 16, 18 и жени

Слободан Бачварски и Владимир Андонов

ГЛАВЕН ТРЕНЕР

ВО КЛУБОТ

Слободан Бачварски

ТЕНИСКИ КЛУБ  ТЕННИСПАРК СКОПЈЕ -СКОПЈЕ

Име презиме

Државен првак и или репрезентативец

во 2018 год или во топ 10 на мтф ранг листи 2018

Име презиме на тренер

Александра Симева

ДПдо 14, ДП до 18 , Источно европско, Европско 14 и топ 10 до 14, 16, 18 и жени

Илија Мартиноски

Горазд Србљак

ДП Мажи сингл, Дејвис Куп и топ 10 мажи сингл

Илија Мартиноски

Стефан Мицов

ДП Мажи двојки, Дејвис Куп и топ 10 мажи сингл и дубл

Илија Мартиноски и Димитар Лабудовиќ

Јана Стојанова

Источно европско, Европско 14 и топ 10 до 14, 16 и жени

Илија Мартиноски и Димитар Лабудовиќ

Филип Стојановски

Источно европско до 12

Илија Мартиноски и Димитар Лабудовиќ

Марија Еленова

европско до 18 и Фед Куп и топ 10 до 18 год и жени

Димитар Лабудовиќ

Викторија Веселинова

Фед Куп и топ 10 до 18 год

Илија Мартиноски

Прохор Чамуровски

Топ 10 до 18 год и мажи дубл

Илија Мартиноски

Петар Веселинов

Топ 10 до 14 год

Илија Мартиноски и Димитар Лабудовиќ

Марко Стоилковски

Топ 10 до 14 и 16 год

Илија Мартиноски и Димитар Лабудовиќ

Лука Јанкулоски

Топ 10 до 14 год

Илија Мартиноски и Димитар Лабудовиќ

Анастасија Стојановска

Топ 10 до 16 год и жени

Димитар Лабудовиќ

ГЛАВЕН ТРЕНЕР

ВО КЛУБОТ

Илија Мартиноски

ТЕНИСКИ КЛУБ  МАК ТЕНИС ПРО-МТП -СКОПЈЕ

Име презиме

Државен првак и или репрезентативец

во 2018 год или во топ 10 на мтф ранг листи 2018

Име презиме на тренер

 

Круно Деспотовски

Амар Хусеиновиќ

ДП до 12 и топ 10 до 14 год

Круно Деспотовски

Обрад Марковски

ДП Мажи двојки, топ 10 мажи сингл и дубл

Владимир Чубриноски

Андреј Андреевски

Топ 10 до 18 год

Круно Деспотовски

Срган Спасеновски

Топ 10 до 16 год

Круно Деспотовски

Елдин Хусеиновиќ

Топ 10 до 16 и 18 год

Круно Деспотовски

Фреск Силхаси

Топ 10 до 14 год

Круно Деспотовски

ГЛАВЕН ТРЕНЕР

ВО КЛУБОТ

Круно Деспотовски

ТЕНИСКИ КЛУБ  ТЕНИСКА АКАДЕМИЈА АЕРОДРОМ-СКОПЈЕ

Име презиме

Државен првак и или репрезентативец

во 2018 год или во топ 10 на мтф ранг листи 2018

Име презиме на тренер

Јана Таневска

Фед Куп и топ 10 18 год и жени

Томе Гигов

ГЛАВЕН ТРЕНЕР

ВО КЛУБОТ

Томе Гигов

 

ТЕНИСКИ КЛУБ  АКАДЕМИЈА ЗА ТЕНИС КРСТЕВСКИ-АТК-СКОПЈЕ

Име презиме

Државен првак и или репрезентативец

во 2018 год или во топ 10 на мтф ранг листи 2018

Име презиме на тренер

Филип Андоновски

Топ 10- 18 год

 

Борјан Николовски

Топ 10- 14 и 16 год

 

Борјан Стефановски

Топ 10- мажи

 

Веса Гинај

Топ 10- 14 години

 

ГЛАВЕН ТРЕНЕР

ВО КЛУБОТ

 

ТЕНИСКИ КЛУБ  БОРЕЦ-ВЕЛЕС

Име презиме

Државен првак и или репрезентативец

во 2018 год или во топ 10 на мтф ранг листи 2018

Име презиме на тренер

Драган Думевски

Топ 10- мажи

Дејан Тодоров

Елена Џунова

Топ 10- 14 год

Дејан Тодоров

ГЛАВЕН ТРЕНЕР

ВО КЛУБОТ

Дејан Тодоров

ТЕНИСКИ КЛУБ  ИТЦ Македонија-СКОПЈЕ

Име презиме

Државен првак и или репрезентативец

во 2018 год или во топ 10 на мтф ранг листи 2018

Име презиме на тренер

Марио Гештаковски

Топ 10- мажи двојки

Александар Китинов

Мартина Гештаковска

Топ 10- жени

Александар Китинов

ГЛАВЕН ТРЕНЕР

ВО КЛУБОТ

Александар Китинов

ТЕНИСКИ КЛУБ  АКВАТЕН- КОЧАНИ

Име презиме

Државен првак и или репрезентативец

во 2018 год или во топ 10 на мтф ранг листи 2018

Име презиме на тренер

Даниела Колева

Топ 10- 18 години и жени

Ангелчо Коев

ГЛАВЕН ТРЕНЕР

ВО КЛУБОТ

Ангелчо Коев

ТЕНИСКИ КЛУБ  КРУНА-ГЕВГЕЛИЈА

Име презиме

Државен првак и или репрезентативец

во 2018 год или во топ 10 на мтф ранг листи 2018

Име презиме на тренер

Тина Сламкова

Топ 10- 16 години

Душан Попов

ГЛАВЕН ТРЕНЕР

ВО КЛУБОТ

Душан Попов

ТЕНИСКИ КЛУБ  ПРИЛЕП-ПРИЛЕП

Име презиме

Државен првак и или репрезентативец

во 2018 год или во топ 10 на мтф ранг листи 2018

Име презиме на тренер

Илин Станкоски

Топ 10- 14 години

Индивидуален тренинг со приватен тренер

ГЛАВЕН ТРЕНЕР

ВО КЛУБОТ

нема

ТЕНИСКИ КЛУБ  ВИНЕР ПРО-ПРИЛЕП

Име презиме

Државен првак и или репрезентативец

во 2018 год или во топ 10 на мтф ранг листи 2018

Име презиме на тренер

Михаил Кусески

Топ 10- мажи дубл

Златко Диманоски и Глигор Санев

ГЛАВЕН ТРЕНЕР

ВО КЛУБОТ

Михаил Кусески

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup