Вести
Бојан запрен во 3 коло во Италија  12-05-2016Најдобро рангираниот македонски јуниор до 18 години Bojan JANKULOVSKI (61 на ИТФ), го заврши настапот на ИТФ јуниорскиот турнир до 18 години, 38°  Torneo Internazionale "Città Di Santa Croce" Mauro Sabatini , со ранг од 1 категорија, кој се одржува во Санта Кроче, Италија.
Тој во 3 коло загуби од 3 носител Американецот Jeffrey John WOLF (27 на ИТФ)  со резултат 1-6, 2-6


1 коло

Bojan JANKULOVSKI (MKD) [14]     слободен

2 коло

Bojan JANKULOVSKI (MKD) [14]     6-0 6-2     Alessandro COPPINI (ITA)

3 коло

Jeffrey John WOLF (USA) [3]     6-1 6-2     Bojan JANKULOVSKI (MKD) [14]

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup