Вести
2 ден Дејвис Куп Македонија-Малта и Македонија Исланд  05-04-2017
      
Томислав Јотовски       Димитар Грабул          Горазд Србљак           Шендрит Деари        Дејан Маринковиќ-капитен


Бидејки вчера временските услови не дозволија да започнат натпреварите на Дејвис Куп настанот кој се одржува во Созопол Бугарија, денес доколку се подобрат временските услови (бидејќи во моментов врне) предвидено е да се одиграат по два натпревари во секоја група.
Македонската репрезентација денес според распоредот настапот ќе го започне со одигрување најнапред на натпреварот со Малта, а потоа ќе следи и натпреварот со Исланд.

Распоред на натпревари   

МАКЕДОНИЈА-МАЛТА

4 терен не пред 16:30 часот (во моментов врне)
1 натпревар Dimitar Grabul - Matthew Asciak
2 натпревар Tomislav Jotovski - Denzil Agius
3 натпревар двојки Tomislav Jotovski /   Dimitar Grabul   - Matthew Asciak / Omar Sudzuka 

Резултатите можете да ги следите на следниот линк.
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup