Вести
Европско до 18  23-07-2018
   
      Елена Јанкуловска                           Марија Еленова                    Лука Љубен Андонов                      Христо Плашески


Македонската репрезентација до 18 години, вчера пристигна во Клостерс, Швајцарија на Европскиот Индивидуален Шампионат до 18 години.

Македонската репрезентација е во следниот состав:

1. Лука Љубен Андонов- ТК Југ-Скопје
2. Христо Плашески- ТК Југ-Скопје
3. Марија Еленова- Т.К Тенниспарк Скопје-Скопје
4. Елена Јанкуловска-ТК Југ- Скопје
Чедомир Јовановски-капитен

Денес на распоред се следните натпревари:
2 коло 23.07.2018
Hristo PLASESKI    2-6, 0-6   Luka MRSIC  
Luka Ljuben ANDONOV 5-7, 2-6  Jonas FOREJTEK
Marija ELENOVA - Carlota MARTINEZ CIREZ     Марија игра на 24.07.2018
Elena JANKULOVSKA    1-6, 1-6 Rosa VICENS MAS   

1 коло
Hristo PLASESKI    -  слободен
Luka Ljuben ANDONOV -  слободен
Marija ELENOVA  -слободна

ДВОЈКИ 24.07.2018
2 коло
Hristo PLASESKI   / Luka Ljuben ANDONOV   - Gustaf STROM  / Erik GREVELIUS   
1 коло
Hristo PLASESKI   / Luka Ljuben ANDONOV - слободни
Marija ELENOVA   / Elena JANKULOVSKA    - Helena NARMONT     / Saara ORAV  
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup